Mijn opleidingspad

Koken of textiel. Het was koken of iets met textiel. Ik was 18 en dat waren mijn passies. Zo startte ik aan de academie van Gent in de richting Mode- en Textielontwerp. Mijn eigen beelden kunnen vormgeven, leren waarnemen. Zo fascinerend. Vervolgens een lange carrière in de klassieke horecawereld. Aansluitend 6 jaar een creatief parcour als grimeuse voor de Vlaamse Opera.

 

Bewuster met voeding. Na heel wat jaren koos ik voor mijn gezondheid. Als macrobiotisch kok, koos ik voor koken met passie in mijn Feelgoodfood praktijk. Ik combineerde gezond koken voor groepen en internationale opdrachten met individuele consulten. Deze waren gericht op het bewuster omgaan met je voeding.

 

Energetisch coach. In 2010 startte ik de opleiding energetisch coach bij Centrum Gea en assisteerde er ook groepen. Het werken met het zelfgenezend vermogen sprak mij enorm aan. Via zelfstudie verrijkte ik mijn kennis door de boeken en wijsheden van Donna Eden en Trudi Thali. Hier ontkiemde de vorm van mijn healing- en energetisch lichaamswerk in mijn huidige praktijk.

 

Reiki en massage. Er volgden een paar jaar van persoonlijke veranderingsprocessen. In 2013 kreeg ik mijn eerste Reiki-inwijding in Centrum Gea en dit werd een meerwaarde bij mijn healingswerk. In 2015 stopte ik met mijn Feelgoodfood-praktijk en volgde ik mijn opleiding tot massagetherapeut bij Catherine Maes. Dat was de aanzet om mij te verdiepen in bekkenbodem massages. 'De Sensuele Vrouw' van Saida Désilets was een Eye Opener voor het contact met mijn eigen lichaam. 

 

Baarmoeder heling. 2015 werd het najaar van de liefde. Gedragen worden en voelen dat er 'iets' onomkeerbaar aankomt. In het voorjaar van 2016 kwam er een kantelfase met een ingrijpende operatie. Ik ontving een Womb Blessing als afscheidsritueel. De intrede van een kunstmatige menopauze zette mijn leven overhoop. Zomer 2016 volgde ik de Moon Mother training bij Miranda Gray. Zo ontwikkelde ik mijn 'Baarmoeder Generationele Healing' binnen mijn huidige praktijk. De cursus Ayurvedische massage door Maureen Dobbelaere, bracht mij de kennis en het hanteren van de lokale kruiden oliën.

Rituelen en vrouw zijn 'Werken met het Levenswiel' & 'Beelden van de Ziel' van Daan Van Kampenhout inspireerden mij zo dat dit mij in het najaar van 2016 bij Anamcara bracht, voor een training Sjamanisme. Dit bevestigde het creatief werken met natuur elementen, symbolen & rituelen doorheen mijn levenspad. En de voorouderenergie, gidsen, engelen die altijd bij mij zijn. Kort daarop huwde ik met mijn zielepartner. Begin 2017 kochten we ons bijzonder huis en landden we in een nieuwe levensfase. Ik volgde de basiscursus 'Vier vrouwen in elke Vrouw' bij Ria Beyens. Aansluitend de 'Valleicirkelreeks' bij Mireille Verplancke. Wat een verdieping bracht in het contact met mijn sensuele, wijze vrouw zijn. Het ontvangen van het ritueel de 'Rite of The Womb' eind 2017 door Veerle Phara werd een hergeboorte voor mijn vrouw zijn, het begin van een nieuw hoofdstuk.

 

Art. De rode draad doorheen alles was het creëren van zieletekeningen, krachtjuwelen en textielbewerking. Geïnspireerd door de wijsheden uit <Het weefsel van het Bestaan> van 'De Grootmoeders spreken' en 'De dertien Oorspronkelijke Clanmoeders'. De boeken van Linda Wormhoudt zoals 'Seidr het Noordse pad' brachten een oeroude kennis naar boven en brengen mij telkens opnieuw in connectie met mijn essentie.

 

Ziekteopstellingen en systemisch werk via het lichaamEen ware ontdekking was, de Healing Tao en werken met de 'Psoas spier en de voorouderenergie' bij Brechtje Schoofs en Hilde van Broeckhove. En een zelfstudie hormoon yoga. De ziekteopstellingen door Stefanie Bussing werden een toegevoegde waarde bij het 'Systemisch werken via het Lichaam' van Connie Van Der Arend. Wat ik als systemisch lichaamsgerichte coaching in mijn praktijk inzet onder de vorm 'Systemisch veld van het bekken'

 

Möterjord In januari 2018 startte ik opnieuw als onderneemster dankzij de opstartformule van Startpunt. Ik zette Möterjord in de wereld, waar ik werk vanuit systemische principes. 

2020 C-tijd : De start van Online systemisch coachen , een intuïtieve werkwijze door Hylke Bonnema. 

Prayer work Dé 'Loving Hands massage', als een ceremoniële Lomi Lomi massage. Ook wel Kahuna Bodywork genoemd. Door Ricardo Balkhoven.

Vedic Art Teacher Training Kunst is de taal van de ziel en Vedic Art geeft handvatten om die taal te spreken, Tinne Cuyvers.

Het is mijn kracht

om telkens weer af te stemmen

op datgene wat

zich aandient.

Het is de kunst om telkens weer

de focus te brengen op datgene wat klopt

voor jezelf,

voor de ander en

voor elkaar.

Met dank aan www.studioketels.be voor de foto's.

IMG_0002_edited.jpg

"To heal

you have to

get to the root of the wound

and kiss it all the way up." 


Rupi Kaur