koestershaaltjes_edited_edited.jpg

A Journey true your body Helen van de moederwond

Systemisch werken en de wijsheid van het lichaam 

Met Möterjord wil ik vrouwen terug verbinden met de laag van de ziel en hun lichaam.

Want je lichaam is wijs !! Het goddelijke, het sacrale , het heilige, de bron, jouw essentie hoe jij het ook mag benoemen, de rode draad doorheen je leven is 'je lichaam', en vaker nog specifiek

je bekkenkracht = je scheppingskracht.

 

Op een bepaald moment word je als vrouw geroepen om 'naar binnen te kijken'. 

De aanleiding hiervoor kan zijn :​ meer te weten te komen over de tekenen, symptomen en dynamieken van de moederwond is de eerste stap, en een belangrijk onderdeel , bij het creëren en cultiveren van de innerlijke veiligheid die nodig is om te helen en jezelf te transformeren. Wanneer we onze moeder de verantwoordelijkheid om haar eigen pijn te verwerken teruggeven, ontstaat er voor onszelf ruimte om de verantwoordelijkheid voor onze pijn op te nemen.

 

Allerlei kwetsuren die je lichaam voor jou gedragen heeft, waar je nooit tijd voor had of maakte en die intussen soms een andere vorm aangenomen hebben in je lichaam. Zoals wanneer er bvb. medische ingrepen nodig zijn doen ze weinig aan de ontreddering die je voelt en is er vaak weinig opvolging in wat je lichaam je wil vertellen.

Om je als vrouw terug thuis te brengen in je lichaam, vertrek ik vanuit 'lichaamsgerichte opstellingen' en hanteer ik mijn eigenzinnige maner van werken. Deze kan je ervaren in een 1 op 1 sessie, of in trajecten. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Sacred Lomi Lomi healing Touch Ritual

Bij aanraking gaan we een lichamelijke dialoog aan. 

 

Het heeft zoiets als: 'ik zie je', ik ben er helemaal voor jou. Het is net die aandacht die het anders maakt. Iedereen heeft de behoefte om aangeraakt te worden. Onze huid bevat veel zenuwen en receptoren die maken dat we kunnen voelen als we aangeraakt worden. Via de spanning van de huid kom je bij de taal van je lichaam en de vele laagjes daaronder.

Lomi Lomi 'Loving hands massage', is verbindende liefdevolle massage. En vloeit samen met Reiki en healing tot een eigen vorm. 

 

Door middel van het subtiel aanraken van de huid  kan dit het gevoel vergroten van de hormonen die ontspannend inwerken, pijn kan verzachten, emoties kunnen loskomen, en je innerlijke balans l-kan herstellen. Bovendien maken we zo blokkades in het bekken los. Het zacht aanraken van de huid maakt endorfine vrij en is de stof die gevoelens van gelukzaligheid verspreidt, je krachtcentrum vergroot, je levensgevoel verdiept en je zintuiglijke waarneming verscherpt. Je geslachtshormonen oestrogeen en testosteron zijn ware energiedragers en innerlijke verjongingsmiddelen. Wat uiteindelijk een boost is voor je algemeen welzijn.


Verbindende aanraking gaat op de eerste plaats via huidcontact.

 

Subtiele aanraking werkt bijzonder ontspannend en is tegelijkertijd een zintuiglijke ervaring. Het aanraken van het lichaam vanuit respect en zachte kracht bevordert het autonome proces van het zelf-healend vermogen en is een fijne manier om dit weldadige evenwicht te vinden. 

Hoe dichter je bij je eigen gewaarzijn komt:

  • des te dichter kom je ook bij je eigen kern

  • zodat je kan zakken in je bekken

  • ontspannen in je psoasspier (de spier van de ziel) en

  • dieper ademen in je buik

Aanraken is een vorm van koestering, en voeding voor lichaam en ziel

 

Ik breng je graag op een diepere laag zodat je de liefdevolle vrouw in jou voluit kan omarmen. En je nog meer contact kan ervaren met je sacrale bekken, je buik & je lief lijf

Systemic Alchemie of Live 

Systemisch lichaamswerk bestaat uit een opstelling in het lichaam, op de zielslaag. Dit biedt je de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief te kijken naar wat jij tegenkomt in het leven.

Als je je familie niet insluit, sluit je delen van je lichaam af. Dat wat je in een opstelling vergroot tegenkomt in het veld, kun je terugvinden in het lichaam op de laag van de ziel. De laag die gaat over wie jij in essentie bent. Wanneer iemand niet op zijn of haar eigen plek staat in het familiesysteem, zal spanning en onrust in het lichaam blijven.

 

Het terughalen van ongeleefde, weggestopte delen van verdriet & rouw, het herkennen van innerlijke schaamte, en het verstopte deel liefdevol tot expressie brengen, creëert rust en ontspanning,

en geeft meer bedding.

 

Zoals mijn mentor Connie Van Der Arend het beschrijft: Het lichaam is genadeloos en liefdevol eerlijk en het bezit een enorme intelligentie. Het lichaam neemt de spanningen in ons leven heel zuiver waar en als we ons bewustzijn naar het lichaam brengen kunnen we die spanning zien als informatie. Info over onze huidige situatie, maar ook spanning die in het verleden is gevoeld en zich heeft opgeslagen in delen van het lichaam. Deze spanning wordt vaak niet gezien.

Ik begeleid je graag tot op de laag van je ziel tijdens een systemische waarneming en de wijsheid van het lichaam..

20190101_215003.png
--------------------------------------------------------------------------------------------
Systemic Womb Alchemie 

Tijdens een sessie ga ik in dialoog met je bekken, je navelcentrum, je vruchtbaarheidsorganen en krijgen we zicht op oude conditioneringen / patronen die vanuit de moederlijn nog een invloed hebben op je huidige leven. Die zich door de jaren heen opgestapeld hebben in je bekken.

 

De baarmoeder, het bekken, de buik is de plek waar vrouwen pijn, angst en trauma in opgeslagen hebben, uit dit leven en uit generaties vrouwen voor hen. De vrouwelijke energie is eeuwenlang onderdrukt bij zowel vrouwen als mannen.

Het is tijd voor het herinneren van de kracht van die vrouwelijke energie.

Wanneer je als vrouw contact met dit deel krijgt kan je levenskracht als vanzelf opnieuw gaan stromen. We maken contact met de pijn die je kan loslaten en met wat er zich wil manifesteren.

 

Hoe ervaar jij het contact met je baarmoeder? Deze plek verbind je innerlijke wijsheid, je kracht, je passie.  De baarmoeder is van oorsprong een plek van creatie en leven geven.

Systemic Womb Alchemie is zeer krachtig en brengt in alle zachtheid jouw schoot van creatie in natuurlijke balans, waardoor je gevoel van zelfvertrouwen, eigenwaarde en innerlijke wijsheid weer volop zal kunnen stromen. Een healing en een blessing zoals ik ze ontvangen heb van Miranda Gray brengt je bij de sterke, liefdevolle essentie van jouw vrouw-zijn

 

Dit is dé energie die de kosmische baarmoeder verbind met jou. Vanaf het moment dat jij deze energie in jouw baarmoeder ervaart, ben je verbonden met de kosmische baarmoeder en kan je je er iedere keer opnieuw mee gaan verbinden. 

Ik begeleid je graag naar een diepere verbinding met je sacrale ruimte, met de kracht van je baarmoeder, je eierstokken-eileiders. Diep in je heilige buik & bekkenzone.

baarmoederART.jpg

In het celgeheugen van je lichaam is veel informatie opgeslagen over situaties die je hebt meegemaakt en die je vaak nog niet goed hebt verwerkt. Zoals trauma & fysieke pijn. Ik begeleid je tot bij die laag en je blokkade en kijk met jou wat de beweging vraagt. Niet om het weg te duwen maar om te durven zijn bij wat is. Wat het je wil laten zien.

 

Trauma’s worden op een diep niveau opgeslagen en hebben dus effect op je lichaam. Trauma’s kunnen ook vanuit je voorouderlijke levenslijn aanwezig zijn in je lichaam en resoneren met jouw ziel. Dit kan de oorzaak zijn dat je zonder dat je het weet vast zit in een patroon of last hebt van bepaalde overtuigingen, die oorspronkelijk nodig waren om te overleven, maar die je nu tegenhouden om voluit te leven. 

 

Door contact te maken met de pijn & je lichaam, kun je achter - halen wat je mag ontkoppelen, en vrij laten. 

Ik begeleid je graag naar meer magie in je leven.  Om zo met meer balans een vrij en blij leven te gaan leiden.

20190908_190522.jpg

Praktisch

Op basis van een intake gesprek gaan we na wat ik voor jou kan betekenen. Een sessie is opgebouwd uit een voorgesprek, je vraag en wat ik kan betekenen voor jou. Tijdens een sessie gaan we luisteren naar de lichaamstaal. We nodigen het lichaam uit om te zijn, hier en nu met wat is.  We kijken naar wat gezien wil worden in het systeem.

  • Systemisch lichaamsgericht vrouwenwerk >  90 min / 125€

  • LOMI LOMI Möterjordtouch massage > 90 min / 125€

  • per half uur extra > 25€

  • online sessie > 60 min / 60€

  • rek. nr. BE39 7310 4566 2319

Belangrijk: hou er rekening mee dat een sessie kan uitlopen.

Voorzie loszittende kledij, die bestand is tegen olie. Liefst in een natuurlijke stof.

Verder aanbod :

Naast de Möterjordtouch, kan je ook voor frequentie therapie bij mij terecht. Interesse? Mail dan je vraag door. Kortom een aanbod dat bestaan uit een combinatie van diverse werkvormen.

 

20180617_162023_edited_edited_edited_edited.jpg
foto gezin marcella 1_edited.jpg