foto%20systemische%20sessie%20veld%20van%20het%20bekken_edited.jpg

 

Intuïtieve systemische thema dag

Een Schone Lei – het opschonen van de vrouwenlijn!

 

12 / 12 / 2021  

Maak je vrij en begin weer met een schone lei !

Dat is het motto voor deze bijzondere dag met en voor vrouwen.

 

Hoe zou het zijn om 'vrij' te worden van de ballast die je onbewust met je meedraagt uit je vrouwenlijn : je systeem van herkomst en/of uit het collectief geheel dat je meedraagt.

 

 

Het was een zeer intense tijd en een uitdagend jaar voor velen, wij als vrouw voelen meer en meer dat we onze plek in te nemen hebben. Om ‘licht & donkerte’ in ons te omarmen. Om onze ware scheppingskracht in ons bekken, onze baar – moeder, onze moederschoot te herinneren. Om te herconnecteren met de oermoeder, en moeder aarde.

 

 

We hebben allemaal een moeder,

grootmoeder, overgrootmoeder etc. en in deze lijn is

veel onbewust doorgegeven, zoals patronen, overtuigingen, ziekten,

maar ook krachten, kwaliteiten en talenten!

 

 

Om een turbulent jaar af te ronden voel ik de roep om meer dan anders stil te staan bij

wat WAS, en wat IS…. Daarin wil ik jullie graag meenemen.

 

Vragen die zich aandienen:

 • Wat koppel jij los en wat neem je mee naar 2022?

 • Staan op jouw plek wat is dat als vrouw?

 • Wat is de essentie hier en nu?

 • Wat verteld je ‘body – soul – heart’ connectie?

 • Wat met C o r o n a / als we die inbrengen als de metafoor voor de Kroon die we mogen opzetten als vrouw/als moeder / als onderneemster / als mens?

 • Hoe ziet jouw systemische blauwdruk eruit?

 

Heb jij vragen , stuur ze mij door. Ik maak er een lijst van en breng die mee in.

 

 

De periode rond Samhain is de tijd bij uitstek om de nabijheid van het voorouderveld te voelen. Ik voel mij meer dan ooit zachtaardig subtiel verbonden, gesteund en gedragen door hen.  Daar deze periode van het jaar staat voor het loslaten van wat ons niet meer dient, leent dit zich uitermate om even de tijd te nemen en nader te bekijken hoe we als vrouw terug tot onze essentie kunnen komen. En te voelen wat je nog weer houd van je ware plek in de voorouderlijn. Het is voelbaar dat de energie van de aarde zich terugtrekt, diep de aarde in. Dat proces gebeurt ook in je lichaam. Op dit moment gaat de aarde volledig in voorbereiding op de winter, en tevens ook op een nieuw begin, want diep in haar schoot ligt het zaad al klaar.

Herken je dat? De magie dat dit elke keer weer met zich meebrengt.

Hmmm... Welke zaadjes liggen er nog verborgen voor jou?

 

 

Dit is een uitnodiging om te durven zakken in de diepte van je lichaam.

 

Om terug te blikken op het voorbije jaar en het grotere geheel weer helder te zien.

 

Je te laten raken in de essentie van je ziel.

 

Vanuit een diepe aardse verbinding, om je van daaruit te richten naar wat je achterlaat en wat je meeneemt in de toekomst.

 

Om eer te brengen aan jezelf en aan degene die je zijn voorgegaan.

 

Het enige dat het vraagt is: vertrouwen, aanwezig Zijn, Zijn met wat er is zonder het te willen forceren of goed maken. In het veld van het bekken durven zakken, zacht en subtiel. Tussen licht en donkerte, tussen lichtheid en zwaarte je evenwichtspunt terugvinden.

 

Liefdevol en betrokken neem ik je mee op reis.

Waar werk ik mee:

 • Systemische oefeningen

 • Lichaamswerk

 • Een ritueel

 • Je levenslijn

 • Het veld van het bekken opstelling

 

Door de voormoederlijn op te stellen en op te schonen maak je de weg vrij voor jezelf. Je maakt ruimte in het systeem waaruit je voortkomt en mocht je kinderen hebben dan maak je hun weg ook vrij.

 

We werken deze dag met en voor elkaar en we gaan samen op onderzoek uit in onze vrouwenlijnen. De thema's zijn vaak collectief. Met een systemische blik kijken we naar het voorbije jaar en aanschouwen datgene wat er zich in het moment laat zien.

 

 

 

Een nieuwe tijd is aangebroken:

tijd voor jou om jouw plek in te nemen

als krachtige, wijze vrouw!

 

Wanneer we op 'systemische' wijze terugkijken naar je voormoeders.

Uit hoeveel vrouwen kom jij voort?

Je moeder,

2 oma's,

4 overgrootmoeders,

8 betovergrootmoeders,

16 bet- betovergrootmoeders

32, 64, 128, 256...........

 

-------------------------------------------------------------------------

 

Wanneer:  12 / 12 / 2021

 

Waar: Anders Leven, Beukepad, Brakel

 

Aanvang: 10u , inloop vanaf 9u30.

 

Einde: 17u, voorzie een eventuele uitloop.

 

Bijdrage: 88eu

Graag betalen ter plaatse.

 

Inschrijven graag via nancy.stammeleer@gmail.com, plaatsen zijn beperkt.

 

Je plaats is bevestigd na inschrijving per mail.

 

Aantal: Min 8 deelneemsters– max 10

 

Mee te brengen: je eigen lunch, een flesje water, een zitkussen, deken, een extra trui en sokken.

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik kijk ernaar om samen te komen,

te verbinden vanuit een warm hart,

een open houding,

met een liefdevolle bik.

Om ons gedragen te voelen door het grote veld, en

ons te laven aan elkaar in een cirkel van vrouwen.

Dat we ons vuur mogen voelen, en

onze baarmoederkracht met haar

grootse potentieel.

 

Volg de roep van je ziel !

Begeleiding: Nancy Stammeleer

Ik ben de bezielster van praktijk ‘Möterjord’: een uitnodigende plek voor zielsontwikkeling en lichaamsgewaarzijn gericht op de bewuste ondernemende vrouw. Ik luister naar de taal van je lichaam, daar waar jij je lijf wel of niet bewoont. Vanuit dat ‘veld van aandacht’ neem ik je mee op een innerlijke R. E. I. S. Concreet ontdek je via een intuïtieve systemische sessie wat je als vrouw nog meedraagt op een diepere laag in je lichaam.

---------------------------------------------------------------------------------------

Laten we het samen gezond houden: Ik ben blij dat de nieuwe maatregelen rond Covid geen impact hebben voor deze thema dag. Hetgeen ik wil meegeven is, ik verkies om zonder een mondmasker te werken omdat dit het lichaamswerk teveel belemmert tijdens de oefeningen en het delen. Maar voelt het voor anders, voel je vrij wanneer je vragen hebt om mij een mail te sturen. Ik zorg alvast voor een ruime cirkel met voldoende afstand. De plaats is ruim genoeg voor elk.  

 

Als je specifieke klachten hebt die op covid kunnen wijzen, kan je natuurlijk niet aanwezig zijn op de workshop, tenzij uit een (zelf)test blijkt dat je vrij bent van Covid. Er zijn ook heel wat verkoudheden in de running, ook die brengen we beter niet mee. Maar ik hoop natuurlijk dat ieder van jullie gezond en wel is en we elkaar mogen ontmoeten. 

Systemisch werk via het lichaam

Wanneer er vanuit de laag van het lichaam wordt opgesteld ontstaat er een soort veld, waarin informatie over het gehele systeem beschikbaar en zichtbaar wordt. Dit wordt ook wel het morfogenetische veld of het wetend veld genoemd. Vanuit het menselijk lichaam dat in het veld geplaatst is, kan je dan gaan waarnemen wat er in het systeem speelt. Dit wordt zichtbaar dankzij het fenomenologisch waarnemen. Systemisch fenomenologisch werken is een co -creatie. Het is een samenspel tussen de facilitator en de klant. Tijdens het begeleiden van een veranderingsproces. 

Systemisch werken via het lichaam is dus een opstelling op de laag van het lichaam. Elke familie is een systeem waarin ook de voorouders een rol spelen. Het familiesysteem werkt fysiek, energetisch en emotioneel door op jou als mens.

Soms ligt een klacht heel diep, op de laag van de ziel. Op deze laag kun je ervaren of de pijn, de angst of het verdriet dat je bij je draagt van persoonlijke aard is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem.

Als je last hebt van vervelende gevoelens of thema’s die regelmatig terugkeren, kan het zijn dat je niet op je eigen plek staat in het systeem.

Lichaamsgericht werken op de laag van de ziel helpt om weer thuis te komen, je lijf weer echt te bewonen. In een sessie kun je leren voelen wat van jou is en wat van de ander. De liefdesstroom kan weer herstellen en je mag je eigen plek weer innemen. Je opnieuw verbinden met je ziel helpt ons kijken naar waar we liever niet willen zijn. En tegelijkertijd biedt zij ons de mogelijkheid tot heling.

Het systemisch werk ontwikkelt zich de laatste jaren op vele manieren. Ik pas het toe vanuit het lichaam en gebruik de methode van Connie van der Arend, ‘Het roepen van de ziel’.

Ben jij er klaar voor om de roep van je ziel te volgen?