Systemisch werk via het lichaam

Aandacht vanuit het hart is de basis om onszelf te ontmoeten op de zielslaag.

Echte aandacht is helend waarin je een luisterend oor en’ luisterende’ handen kunt ervaren. Waar alles mag zijn zoals het is.

Systemisch werken via het lichaam is een vorm van familieopstellingen. Elke familie is een systeem waarin ook de voorouders een rol spelen. Het familiesysteem werkt fysiek, energetisch en emotioneel door op jou als mens. Soms ligt een klacht heel diep, op de laag van de ziel. Op deze laag kun je ervaren of de pijn, de angst of het verdriet dat je bij je draagt van persoonlijke aard is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem.

Als je last hebt van vervelende gevoelens of thema’s die regelmatig terugkeren, kan het zijn dat je niet op je eigen plek staat in het systeem. Lichaamsgericht werken op de laag van de ziel helpt om weer thuis te komen, je lijf weer echt te bewonen. In een sessie kun je leren voelen wat van jou is en wat van de ander. De liefdesstroom kan weer herstellen en je mag je eigen plek weer innemen. Je opnieuw verbinden met je ziel helpt ons kijken naar waar we liever niet willen zijn. En tegelijkertijd biedt zij ons de mogelijkheid tot heling.

Het systemisch werk ontwikkelt zich de laatste jaren op vele manieren. Ik pas het toe vanuit het lichaam en gebruik de methode van Connie van der Arend, ‘Het roepen van de ziel’.

Met Möterjord wil ik vrouwen via 'systemisch lichaamsgerichte coaching' er aan herinneren weer de regie te nemen over hun eigen lichaam. Met de baar-moeder als kracht tool. Dit stelt de vrouw in staat om haar volledige potentie te kunnen inzetten vanuit haar wijsheid. Vanuit haar cultureel erfgoed en ervaringen. Dit te verbinden met haar eigen lichaamswijsheid, vanuit de laag van de ziel en haar natuurlijke ritme. Zodat je als vrouw weer in het leven gaat staan vanuit je ware authentieke centrum. Een waar thuiskomen op jouw plek!

Ik vertrek vanuit de vraag die jij in brengt. Vervolgens luister ik naar jouw lichaamstaal en ontstaat er een dialoog op de laag van de ziel.

Vragen zoals:

📍 hoe kan ik het contact herstellen tussen bekken en hart?

📍 ik schiet snel uit mijn lichaam bij angst? draag ik angst mee uit het familiesysteem en wat is van mij?

📍 waar is mijn plek in mijn gezin / familiesysteem, na het heen gaan van mijn moeder/vader of zus/broer?

📍 wat na een miskraam, een abortus in het systeem van herkomst? wat is de impact op je bekken?

📍wat als ik niet kan zwanger worden? is er een verband met het familiesysteem?

📍 voor de vrouw met of zonder baarmoeder, in de overgang en menopauze. Wat vertellen deze fysieke klachten mij?

📍 wanneer je in cirkels blijft draaien bij rouw of verlies, wat is mijn verantwoordelijkheid en wat is van de ander?

📍 wat na grensoverschrijdend gedrag, wat is de impact in mijn lijf? hoe neem je opnieuw jouw ruimte in?

enz...

In ons lichaam liggen niet al onze ervaringen, maar ook die van onze (voor)ouders opgeslagen. Ik begeleid jou bij het helder krijgen van deze verborgen dynamieken. Zodat jij kan 'thuiskomen op jouw plek'.

Wil jij graag een verhelderend gesprek? Om te weten wat ik voor jou kan betekenen? Waar jij nu staat? Wat je verlangen is ? Waar je naar toe wilt?

Neem dan contact op 👉 wanneer jij "Ja zegt aan jezelf " !?!
Kies voor je unieke zelf en ga op reis, een innerlijke reis.

Contacteer me

Möterjord

Nancy Stammeleer

Koekamerstraat 4, 9688 Schorisse (Maarkedal) 

nancy.stammeleer@gmail.com

Blijf op de hoogte via mijn nieuwsbrief en blog:

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 by Möterjord. Created for the web by Boenk d'erop!