Systemisch werk via het lichaam

Wanneer er vanuit de laag van het lichaam wordt opgesteld ontstaat er een soort veld, waarin informatie over het gehele systeem beschikbaar en zichtbaar wordt. Dit wordt ook wel het morfogenetische veld of het wetend veld genoemd. Vanuit het menselijk lichaam dat in het veld geplaatst is, kan je dan gaan waarnemen wat er in het systeem speelt. Dit wordt zichtbaar dankzij het fenomenologisch waarnemen. Systemisch fenomenologisch werken is een co -creatie. Het is een samenspel tussen de facilitator en de klant. Tijdens het begeleiden van een veranderingsproces. 

Systemisch werken via het lichaam is dus een opstelling op de laag van het lichaam. Elke familie is een systeem waarin ook de voorouders een rol spelen. Het familiesysteem werkt fysiek, energetisch en emotioneel door op jou als mens. Soms ligt een klacht heel diep, op de laag van de ziel. Op deze laag kun je ervaren of de pijn, de angst of het verdriet dat je bij je draagt van persoonlijke aard is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem.

Als je last hebt van vervelende gevoelens of thema’s die regelmatig terugkeren, kan het zijn dat je niet op je eigen plek staat in het systeem. Lichaamsgericht werken op de laag van de ziel helpt om weer thuis te komen, je lijf weer echt te bewonen. In een sessie kun je leren voelen wat van jou is en wat van de ander. De liefdesstroom kan weer herstellen en je mag je eigen plek weer innemen. Je opnieuw verbinden met je ziel helpt ons kijken naar waar we liever niet willen zijn. En tegelijkertijd biedt zij ons de mogelijkheid tot heling.

Het systemisch werk ontwikkelt zich de laatste jaren op vele manieren. Ik pas het toe vanuit het lichaam en gebruik de methode van Connie van der Arend, ‘Het roepen van de ziel’.

Met Möterjord wil ik vrouwen via 'systemisch werk via het lichaam' er aan herinneren weer de regie te nemen over hun eigen lichaam. Dit stelt de vrouw in staat om haar volledige potentie te kunnen inzetten vanuit haar wijsheid. Vanuit haar cultureel erfgoed en ervaringen. Dit te verbinden met haar eigen lichaamswijsheid, vanuit de laag van de ziel en haar natuurlijke ritme. Zodat je als vrouw weer in het leven gaat staan vanuit je ware authentieke centrum. Een waar thuiskomen op jouw plek!

Ik vertrek vanuit de vraag die jij in brengt. Vervolgens luister ik naar jouw lichaamstaal en ontstaat er een dialoog op de laag van de ziel.

In ons lichaam liggen niet al onze ervaringen, maar ook die van onze (voor)ouders opgeslagen. Ik begeleid jou bij het helder krijgen van deze verborgen dynamieken. Zodat jij kan 'thuiskomen op jouw plek'.

Wil jij graag een verhelderend gesprek? Om te weten wat ik voor jou kan betekenen? Waar jij nu staat? Wat je verlangen is ? Waar je naar toe wilt?

Neem dan contact op 👉 wanneer jij "Ja zegt aan jezelf " !?!
Kies voor je unieke zelf en ga op reis, een innerlijke reis.