foto%20systemische%20sessie%20veld%20van%20het%20bekken_edited.jpg

Thema dag 'Jouw Verlangen - Jouw Essentie' 4/09/2022

Gedragen door de kracht van de natuur en de kudde. 

Kunstzinnig dynamische opstellingen met de Wijsheid van het Lichaam

 

De wijsheid van je lichaam en haar beweging komt samen met de wijsheid van het Wetende Veld en dat van de natuur. Er ontstaat verwondering. Het eren van Moeder Aarde, de moeder van de moeders stelt ons in staat om te mogen ontvangen, stil te staan bij de wijsheid van haar kracht en zo het leven door te geven. Moeder Aarde draagt ons in haar schoot. 

Systemische werk en het werken met in de natuur nodigen de wijsheid uit,

die er al is en die opnieuw gevoeld mag worden.

Voel jij een ja, om de natuur ook echt te laten meewerken? Voel jij een ja , om tot systemische inzichten te komen en daarmee écht tot de kern door te dringen?

Binnen het systemisch werk gaat het begrip het niet weten, net zoals het wetende veld, over het contact met je Kern, je Essentie. Het gaat over je leven-gevende Zijnsenergie, je levenslust, je levenstroom, je verlangen, je creativiteit, je vuur....

Dat waar jouw ogen van gaan sprankelen.

Je hart sneller van gaat slaan. Dat

wat je de tijd doet vergeten.

En dat waarvan je buik in overgave gaat en in rust van gaat. Daar waar je

je pad volgt in contact met je kern.

We voelen de behoefte naar meer balans in het midden. Het stille midden noem ik het ook soms. Weet dat het yin en het yang op natuurlijke wijze altijd evenwicht betracht. We verlangen naar meer ruimte in de diepte van ons lief lijf omdat het voelt alsof de kern soms minder voelbaar is en de essentie steeds weer zoek is. Dit is allemaal niet zo raar omdat op het moment dat we een stuk van onszelf uit de schaduw halen en gaan belichten, we vaak eerst in extremen de andere kant uitschieten. En door dit proces verliezen we dan de verbinding met onze Essentie.

Het verlangen naar het herstel met onze Kern wordt steeds meer geroepen. Het verlangen naar een beleving van eenheid, op zowel lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau wordt voor steeds meer mensen belangrijker. Zoals vertrouwen op het nog ongekende en je buikrespons volgen, 'leef je Essentie' of leven vanuit je Kern. Mensen dromen ervan om dit waar te maken. Het start van binnen naar buiten. Een pad dat gaat over heelwording, het terug beleven van eenheid in onszelf.

Op deze workshopdag rond 'Je verlangen - je essentie' komt er zowel systemisch opstellingswerk, als creatief beeldende oefeningen aan bod, dynamisch lichaamswerk, zelfmassage. En komt het begrip, 'het niet weten - en het wetende veld' aan bod. Een uitnodiging naar deze leven-gevende zijnskracht die je in staat stelt om te verbinden met onszelf, met de ander en met onze omgeving. Met Moeder Aarde. Ons bekken, onze buik. Onze Kern waarin onze natuurlijk, vitale, levenslustige en volle levensenergie huist wordt vaak ‘beschermd’ door ons ego dat handelt vanuit ‘imprints’ die ontstaan zijn vanuit overtuigingsvormende ervaringen uit ons verleden. Door deze ‘imprints’, wat

we systemische verstrikkingen noemen, worden er als het ware schilden opgetrokken die tussen ons en onze Kern, ons INNERLIJK GOUD.... in komen te staan.

Het ego, oftewel je schild, beschermt je op deze manier en houdt je tegelijkertijd ook weg van je werkelijke contact met je Kern en je verbinding met je omgeving.

De inzet van de dag is een uitnodiging om te kijken naar welke beweging er kan gemaakt worden, zodat er terug contact komt met je 'Your Inner Gold' , je Kern. Dwars doorheen alle lagen tot in de diepte. Met een systemische blik kan je ervaren dat deze kern een potentievolle en bezielde ruimte kan worden, waarin de vormen die het leven in je aanneemt, kunnen komen en gaan.

Het is een dag waarin we met een intieme groep samenkomen in de natuur, om 'een reis naar binnen' te maken. En we na het delen van elk haar/zijn vraag of thema, de natuurlijke beweging uitnodigen. Wat vraagt er aandacht? Wat wil er in het midden gelegd worden? Waarbij de totale groep in een opstelling de ervaringen mee beleeft van de andere deelnemers die ook allemaal stukjes zijn van jezelf. En je als het ware als één dynamisch geheel komt te bewegen. Het wetende veld en de wijsheid van de natuur gaan hier aan het werk voor jou, voor ons.

Het lichaam is de uitingsvorm in dit leven van onze ziel en als we goed luisteren naar de sensaties die we in ons lijf waarnemen, dan kan ze ons als een kompas leiden. Dan kunnen we waarnemen wanneer we afgestemd zijn op onze ziel, onze essentie en wanneer we niet helemaal in ons lijf aanwezig zijn, omdat het gevoelens, overtuigingen, gebeurtenissen of overledenen, die geen plek hebben gehad bij onze (voor)ouders, in zich draagt. Wanneer we aansluitend het contact met moeder aarde herstellen, kunnen we ons laten verwonderen door haar wijsheid. Het systemische werk brengt verheldering, zeker wanneer we direct via het lichaam werken in het systemisch veld. Daar waar we gevoelens of gebeurtenissen van voorouders bij ons dragen doen we dat letterlijk in ons lijf. Daar waar we dragen stroomt onze eigen levensstroom niet of minder en zijn we minder bezield. Het vlammetje is op die plekken minder helder of zelfs gedoofd.Wil je meer contact met jouw verlangen , jouw essentie? 

Tijdens deze dag is er ruimte om hier contact mee te maken en dieperliggende lagen te onderzoeken. 

 

We kijken onder andere naar hoe je aanwezig bent in je lijf, je contact met moeder aarde.....waar het stroomt en waar de levensstroom wordt geblokkeerd

Praktisch:

We komen samen bij https://ecosnooze.be/pages/over-ons  op een prachtige stilte plek. En laten ons dragen door het veld van de kudde alpaca's.

  • Adres : Ecosnooze, Berendries 13a, 9660 Brakel ( parkeren kan beneden op het pleintje of langs de weg, dan wandel je een 10 min tot op de locatie) 

  • Jouw bijdrage: 88eu 

  • Graag overschrijven op BE39 7310 4566 2319 met vermelding van de datum en "opstellingsdag tussen de kudde"

  • Inschrijven kan tot de dag voordien, graag een mail met je bevestiging naar nancy.stammeleer@gmail.com

  • max. 8 pers - 10 pers

  • Inloop vanaf 10u30 mogelijk, voorzie extra tijd om af te ronden

  • Je kan parkeren op het pleintje beneden de Berendries, of langs de weg aan de ingang. Je mag tot op de lokatie rijden om uit te laden, en daarna je auto op de grote weg parkeren. Het is ongeveer 10 min wandelen tot aan de lokatie nabij het winkeltje, de tent,  en waar de weides van de alpaca's zijn. 

Je plaats is bevestigd na inschrijving per mail en betaling.

Mee te brengen: een schriftje, je eigen lunch, warme drank, een zitkussen/stoeltje, een buitendeken, een extra trui/jas en stevige schoenen, met warme sokken.

Bron water is aanwezig en versnaperingen.

Ik kijk ernaar uit om samen te komen, te verbinden vanuit een warm hart, met een open houding, en een liefdevolle bik. Om ons gedragen te voelen door het grote veld, en ons te laven aan elkaar in een cirkel van vrouwen. Dat we ons vuur mogen voelen, onze essentie en ons grootse potentieel.

 

Volg de roep van je ziel *

Systemisch werk via het lichaam

Wanneer er vanuit de laag van het lichaam wordt opgesteld ontstaat er een soort veld, waarin informatie over het gehele systeem beschikbaar en zichtbaar wordt. Dit wordt ook wel het morfogenetische veld of het wetend veld genoemd. Vanuit het menselijk lichaam dat in het veld geplaatst is, kan je dan gaan waarnemen wat er in het systeem speelt. Dit wordt zichtbaar dankzij het fenomenologisch waarnemen. Systemisch fenomenologisch werken is een co -creatie. Het is een samenspel tussen de facilitator en de klant. Het begeleiden van een veranderingsproces. 

Het familiesysteem werkt mentaal, fysiek, energetisch en emotioneel door op jou als mens.

Soms ligt een klacht heel diep, op de laag van de ziel. Op deze laag kun je ervaren of de pijn, de angst of het verdriet dat je bij je draagt van persoonlijke aard is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem.

Als je last hebt van vervelende gevoelens of thema’s die regelmatig terugkeren, kan het zijn dat je niet op je eigen plek staat in het systeem.

Lichaamsgericht werken op de laag van de ziel helpt om weer thuis te komen, je lijf weer echt te bewonen. Zowel bij een individuele als groeps sessie kan je leren voelen wat van jou is en wat van de ander. De liefdesstroom kan weer herstellen en je mag je eigen plek weer innemen. Je opnieuw verbinden met je ziel helpt je kijken naar waar je liever niet wilt zijn en wat wacht op jou. En tegelijkertijd biedt zij ons de mogelijkheid tot healing.

Het systemisch werk ontwikkelt zich de laatste jaren op vele manieren. Ik pas het toe vanuit het lichaam en gebruik o.a. de methode van Connie van der Arend, ‘Het roepen van de ziel’.

Ben je klaar om de roep van je ziel te volgen?