• Nancy Stammeleer

Onder jouw bijzondere begeleiding

Het is altijd bijzonder om te horen hoe iemand een traject ervaren heeft, hieronder laat ik jullie meegenieten van een innerlijke R.E.I.S. die Joey doormaakte. Een waar geboorte proces...Ik heb onder jouw bijzondere begeleiding een erg unieke reis mogen maken. Wat me verbaasd heeft, is de impact die zelfs online sessies kunnen hebben. Eerst vond ik het jammer dat ik niet live je aanrakingen kon voelen. Dat heeft echter al snel plaats gemaakt voor een grote dankbaarheid: dat ik mocht voelen dat er geen begrenzingen zijn als het om 200% aanwezigheid gaat, en dat elke "beperking" (zoals "maar" online) slechts een beperking is in de geest.

Ik heb je telkens als enorm aanwezig ervaren. Alsof je je kon verplaatsen door ruimte en tijd heen. Aan het eind van deze laatste sessie heb ik je voor het eerst echt "gezien". Misschien was het mijn manier van kijken die veranderde, maar ik zag niet "Nancy" maar wel een energetisch wezen zitten, helemaal opgelicht, in het licht, dat straalde van binnenuit en je ook omhulde. "En dat ik weet dat ik er ver vandaan kom, van het licht of hoe dat heet." (Hans Andreus, dichter van het Licht, uit: Verzamelde gedichten).

Ik heb je niet ervaren als "coach" of "therapeut" (die termen doen afbreuk aan je kwaliteiten), maar wel als een doorgeefluik, een Ontvankelijke (Baar)Moeder die me verwelkomde, een tijdje droeg en dan weer uitstuurde.

Vandaag heb ik je voor het eerst horen zingen/neuriën. Dat raakte me heel erg. Ik weet niet of je dat doorgaans doet, met zang begeleiden? Zo niet: zeker méér doen! Je zangstem heeft een frequentie die meteen aanraakt, binnenin.

Ik vond het fijn dat je begeleidde vanuit je intuïtie, en ik echt kon voelen hoe je telkens opnieuw afstemde op het nu: wat is er nu belangrijk, wat dient zich nu aan? En dat de opstellingen en oefeningen telkens zichzelf aanpasten aan wat zich aandiende.


Zo werk ik zelf ook, dus ik vond het dubbel zo fijn om dat nu zelf eens een keer te ervaren. Je bent, eerlijk, de éérste vrouw die ik als zo sterk invoelend/durvend/afgestemd heb ervaren. Heel veel vrouwelijke coaches willen wel, maar blijven - zo voel ik dat aan, is mijn perceptie - toch nog te veel aan regeltjes en "opleiding" vast hangen (hoe ze denken dat het moet).


Om werkelijk af te stemmen en te vertrouwen op wat zich aandient, is durf nodig, echte durf (dat heb je) en VERTROUWEN in het creatieproces (dat heb je), en vertrouwen in de leegte (want je stapt telkens in de leegte, je maakt jezelf leeg). (In de eerste plaats moet je natuurlijk vanbinnen kunnen voelen hoe creatie werkt, innerlijk weten, niet alleen met het hoofd). Mannelijke begeleiders had ik al zo ervaren (van hen heb ik het geleerd, dat te durven), maar vrouwelijke nog niet. Jij hebt de gave om jezelf leeg te maken (leegte en ontvankelijkheid horen samen).

Nog over creatie: JUIST omdat je zo'n vertrouwen hebt in het creatieproces en je intuïtie volgt, voelde elke volgende sessie perfect aansluitend op de voorgaande. Ik heb het hele proces als een perfect ronde cirkel ervaren. Het proces werd geopend, gedragen, aangewakkerd en aan het eind afgesloten.


Voor mij is deze cirkel rond. Het rouwproces bij de start van het traject is rond, ik heb twee-drie hobbels gemaakt (in die zin dat ze me bij de pijn brachten die ik bewust diende te doorvoelen), en nu mag/kan ik stilaan openen voor het nieuwe. Misschien is het al open?


We zijn nu maar liefst acht maanden verder. Acht heftige maanden, maanden met veel vernieuwing. Het maakt me nieuwsgierig naar wat nog komt.

Wat ik ook fijn vond: de voorbereidingen vooraf (duidelijke instructies), je vraag om het thema (wat wil ik inbrengen) en je verslag/feedback achteraf. Naar je verslag keek ik enorm uit, omdat er toch telkens een kleine extra in zat, een nieuw inzicht, een aanvoelen, waarmee ik ook weer verder kon.


- Schrijfster Joey Brown -
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven