top of page
  • Foto van schrijverNancy Stammeleer

Van schoot naar schoot

Bijgewerkt op: 30 sep. 2020

De Baar-Moeder als een centrum van bewustzijn, vertegenwoordigt het fundament van onze persoonlijke kracht gedurende ons leven op aarde.
De frequentie van onze baarmoeder ligt heel dicht bij de trilling van ons fysieke lichaam. Een energetisch gezonde en sterke buik zie je rechtstreeks weerspiegelt in onze lichamelijke gezondheid en in het bijzonder de gezondheid van onze geslachtsorganen en de diepe emotionele structuren van het bekken, inclusief de psoas (bekend als de spier van de ziel). Dit is een dieper krachtcentrum. Of nu bij vrouwen wel of niet het orgaan aanwezig is, zij is en blijft een centrum van energie en bewustzijn dat de frequentie van de geslachtsorganen en de vruchtbaarheidsorganen omvat.


We hebben allemaal een energetisch bewustzijnscentrum dat we de baarmoeder kunnen noemen. Ook vrouwen die geen fysieke baarmoeder meer hebben horen hier bij.


Heldere en gezonde baarmoeder energie draagt bij aan een diep gevoel van gronding en verbinding met ons fysieke lichaam.


Voor degenen die hun intuïtie al hebben aangewakkerd en meer vanuit hun hart leven, is de baarmoeder de volgende stap naar hun essentie: de terugkeer naar het volledig bewonen van ons lichaam en ons gevoel van diepe emotionele veiligheid en geaardheid in het dagelijks leven. De geheelde baarmoeder bevat goddelijk gebalanceerde seksuele energieën, die de bron zijn van onze creativiteit en inspiratie. Dit brengt ons bij onvoorwaardelijke liefde voor onszelf en elkaar en doet onze diepe verbinding met het verenigde bewustzijnsveld, ons universum, opleven.


Door het belichamen van ons baarmoeder potentieel zijn we in staat om onze ziels waarheid te vertalen naar echte en gegronde acties, die de mensheid en de aarde naar hun hoogste potentieel zullen herstellen.


Helaas zijn vele vrouwen gescheiden van hun essentiële krachtcentrum. Hier zijn veel redenen voor, maar een van de meest fundamentele redenen is dat de Womb verschillende wonden heeft opgelopen op individueel, historisch en collectief niveau. Deze wonden hebben ertoe geleid dat vrouwen ingebedde trauma in onze schoot energie hebben.


Velen van ons hebben een baarmoeder trauma opgelopen door bijvoorbeeld: seksueel geweld en misbruik. Grensoverschrijdend gedrag, een moeilijke bevalling, een abortus, verlies van de baby en daar uit voortvloeiend trauma en rouw in de baarmoeder. Diepe overlevingsstress en de angst om niet genoeg te hebben. Onze vruchtbaarheidsorganen houden ook collectieve littekens van vroeger vast.


We zitten namelijk allemaal negen maanden in de baarmoeder van onze moeder en in deze periode ontvangen en slaan we haar trauma’s op en die van haar (groot)moeder. Aangezien dit van de ene generatie op de andere is gebeurd, helemaal terug tot in onze voorouderlijke lijn, bezitten we uiteindelijk lagen van historische trauma’s uit een ongelooflijk gewelddadige periode uit de menselijke geschiedenis waarin verkrachting, seksuele marteling, oorlog en slavernij nog steeds alledaags en genormaliseerd is.

Wanneer we dieper in ons bekken gaan, ontdekken we de herinnering aan het oorspronkelijke trauma van de mensheid. De herinnering dat we ontworteld zijn van onze rechtmatige en overvloedige relatie met de aarde en met elkaar. De baarmoeder herinnert zich dit en deze herinnering is opgeslagen in ons lichaam op een cellulair niveau.


De manieren waarop onze baarmoeder trauma tot uiting kan brengen zijn:

- door ongezonde seksuele relaties

- een lege fysieke kracht

- weinig zelfrespect

- te veel in je hoofd leven

- geen verbinding tussen je hart en bekken

- niet-geaard zijn

- PMS syndroom en menstruatie klachten - fysiologische aandoening in/rond de baarmoeder

- fibromen (vleesbomen), endometriose

- uitputting

- overlevingsmodus

- overgang en kunstmatige menopauze

- enz.


Ons baarmoeder trauma loslaten/vasthouden. De pijn kan zo diep zijn dat we dit onbewust ontwijken. Het voelt onveilig om te zakken in dit diepe centrum van bewustzijn en kracht, omdat het onopgeloste emoties en energieën kan openen. We kunnen zonder dat we het doorhebben allerlei tactieken gebruiken om onze trauma’s te vermijden en ons gebrek aan creatiekracht en gronding te versterken. Deze tactieken zijn onder andere: oefeningen doen die je gecentreerd houden in je 'hogere' aanwezig zijn, maar losgekoppeld zijn van je fysieke lichaam. Jezelf dompelen in informatie, theorieën en ideeën of verslaafd zijn aan beeldschermen en technologieën. Belangrijke kwesties in je leven vermijden, waaronder je fysieke gezondheid, je seksuele relaties.


Het is tijd om onze baarmoeder te helen.

De individuele en collectieve wonden die ons in dit leven misschien hebben overweldigd en ook in ons zijn ingebed vanuit ons systeem, ons gezin van herkomst, onze voorouderlijke lijn komen nu naar de oppervlakte – niet om ons opnieuw te traumatiseren – maar om te genezen. We kunnen de kracht van onze harten en hogere zelf gebruiken, onze diepe liefde en wijsheid, om onze diepste wonden te verzachten.


Uiteindelijk begint de baarmoeder te helen als we een duidelijke intentie hebben om de trauma’s die ze vasthoudt op het fysieke, emotionele, mentale en energetische niveau, op te schonen. Hoe ongemakkelijk die R.E.I.S. ook mag zijn, we hebben onze vastberadenheid nodig om dieper in onze buik te kunnen zakken.


- Omdat jij jouw plek kan gaan innemen, en thuiskomen op jouw plek in de vrouwenlijn.

- Je gesteund gaat voelen door het grotere veld.

- Er een hernieuwde verbinding met je zielslaag kan ontstaan.

- Er een relatie met je seksualiteit terug activeert.

- Je zelfliefde gaat cultiveren.

- Je opnieuw verbinding krijgt met je innerlijke gevoel van veiligheid.

- Je je eigenaarschap, je bestaansrecht opneemt.

- Je het innerlijke kind in jou toelaat.


Het genezen van de littekens van onze schoot en het verdiepen in dit krachtcentrum is een beslissende stap. Zodat het systemisch veld zich kan gaan herstellen. Omdat wanneer we onze hogere visie en onze liefde voor het leven eenmaal leren omarmen als vrouw, wij daarna genezing en verandering kunnen creëren waar dit het meest nodig is. Namelijk hier en nu in ons dagelijkse leven.


Door een geaarde verbinding met ons bekken te maken als vrouw ons lichaam en de aarde, kunnen wij ons volledige daadkracht gaan benutten.


Met Möterjord wil ik vrouwen via 'systemisch lichaamsgerichte coaching' er aan herinneren weer de regie te nemen vanuit hun eigen lichaam. Met hun bekken-buik als krachtcentrum. Dit stelt de vrouw in staat om haar volledige potentie te kunnen benutten vanuit haar wijsheid en vanuit haar cultureel erfgoed en ervaringen. Dit te verbinden met haar eigen lichaamswijsheid, en vanuit de laag van de ziel. Zodat ze als vrouw weer in het leven gaat staan vanuit haar ware authentieke ZIJN.Een zachte aanraking brengt ons thuis in ons lijf, tijdens een opstelling via het lichaam, via een systemische waarneming van het veld van je bekken.


Van hart tot hart,


Nancy


136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page